Op RWZI Kalundborg, aan de noordwest kust van het Deense Seeland, leverde Landustrie drie nieuwe Landy vijzels, voorzien van een stalen prefab trog. Het bestaande tussengemaal op de zuivering moest hier worden gerenoveerd, om in de toekomst te kunnen voldoen aan de benodigde hogere capaciteit en opvoerhoogte.  Met de aanpassing werd tevens een hoger rendement verkregen.

De vijzels zijn 1150 mm in diameter, met een capaciteit van elk 1067 m3/uur (in combinatie 3200 m3/uur). Kenmerkend voor dit type vijzel in prefab uitvoering, is  dat de aandrijving volledig geïntegreerd is in de staaltrog. Dit vereenvoudigt de montage/demontage aanzienlijk en versnelt de inbouwtijd. Elke vijzel is verder voorzien van een aluminium afdekking en van een Landy EKO-lager.  Deze milieuvriendelijke onderlagers vergen weinig tot geen onderhoud en zijn 3D zelf-uitlijnend.

Landustrie zag middels supervisie toe op de installatiewerken, hier uitgevoerd door onze Deense partner Watergroup. Belangrijke factor tijdens de installatie was het feit, dat de RWZI operationeel moest blijven.