Landy pompen houden onderdoorgangen N359 droog

In opdracht van de provincie Fryslân realiseert BAM Infra drie nieuwe onderdoorgangen in de N359, de provinciale weg tussen Leeuwarden en Lemmer. Er komen drie ongelijkvloerse kruisingen ter hoogte van Bolsward-Noord, Burgwerd en Wommels-Noord. De pompinstallaties in de waterkelders van deze drie onderdoorgangen zullen worden uitgevoerd met LANDY onderwaterpompen. Ook het bijbehorende leidingwerk en de elektrotechnische besturing worden door Landustrie geleverd. De hier geselecteerde Landustrie pompen van het type DWP zijn onderwaterpompen met een Vortex waaier. Dit waaiertype maakt de kans op verstopping minimaal en maakt de pomp ook minder gevoelig voor slijtage. De Landy pompen, alsook de besturing, worden geheel in eigen huis, op de locatie te Sneek, ontworpen en geproduceerd.

Landustrie realiseerde al eerder soortgelijke pompinstallaties in traject De Haak rondom Leeuwarden en de Centrale As (N356).

Volgens planning zullen de onderdoorgangen in de N359 medio 2024 gereed zijn. Doelstelling van de BAM is om dit project zo duurzaam en circulair mogelijk te bouwen.