Voor de afvalwaterzuiveringsinstallatie Passaic Valley (Newark, New Jersey) zijn op dit moment twee nieuwe Landy vijzels in productie.  De Passaic Valley zuivering is één van de grootste en modernste afvalwaterzuiveringsinstallaties in het oosten van de Verenigde Staten.

De bestaande vijzels, destijds geleverd door derden, dateren uit eind jaren 80 en zijn nu toe aan vervanging. Vanwege de enorme omvang van de vijzels, te weten een diameter van  3,8 m en een lengte van 18 m zijn op locatie alle afmetingen zorgvuldig door onze engineers vastgelegd zodat aan de hand hiervan het meest optimale vijzelontwerp kan worden gemaakt, daarbij ook gebruikmakend van de Eindige Elementen Methode (EEM).

Na productie gaan beide vijzels vanuit Sneek op transport naar de US samen alle bijbehorende equipment zoals speciale roestvrijstalen vijzeltroggen, onder- en bovenlagers. De onderlagers zijn hier milieuvriendelijke en onderhoudsarme ECO lagers welke zijn voorzien van een water-in-olie detectiesysteem. Dit systeem informeert over de waterdichtheid van het lager.

Landustrie verkreeg de opdracht via haar Amerikaanse partner, EPIC International, Inc.